از جمله فواید مصرف خرما برای سلامتی
و فیبر است. این میوهی خوشمزه حاوی روغن، کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، و منیزیوم است که همگی برای حفظ سلامتی بدن مفید هستند. به گفتهی برخی متخصصان سلامت، مصرف روزانه یک خرما برای داشتن رژیم غذایی متعادل و سالم بسیار ضروری است.
خواص خرما
خواص خرما برای سلامتی موجب شده است این میوه همواره به عنوان یکی از بهترین مواد خوراکی برای رشد ماهیچهها شناخته شود. خرما به روشهایی مختلف مصرف میشود، از جمله ترکیب پورهی خرما با شیر، ماست، نان یا کره که میتواند طعم لذیذ آن را صد چندان کند. پورهی خرما هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان مفید است، به ویژه برای افرادی که دورهی نقاهت از بیماری یا جراحت را پشت سر میگذارند.
بر اساس بررسیهای جدید پزشکی، امروزه تاثیر مثبت مصرف خرما در پیشگیری از سرطانهای دستگاه گوارشی مورد پذیرش قرار گرفته است. مسلمانها طبق سنتهای فرهنگیشان روزهی خود را با خوردن خرما و آب باز میکنند. افطار کردن با خرما از پرخوری و مصرف یکبارهی غذا در وعدهی افطار پیشگیری میکند. وقتی خرما با ارزش غذایی بالای خود در بدن جذب میشود، احساس گرسنگی را فرو مینشاند. همچنین، مصرف خرما تاثیرات مثبت زیادی بر دستگاه عصبیمان میگذارد، زیرا این میوهی شیرین دارای مقدار قابل توجهی پتاسیم است.
به علاوه، خرما به عنوان یکی از بهترین خوراکیهای شیرین و پرکاربرد میتواند فرایند گوارش را تنظیم و کنترل کند. مصرف این میوه در ظرفِ فقط نیم ساعت میتواند سطح انرژی آدم را به اندازهای قابل توجه افزایش دهد. طبق توصیهی انجمن سرطان آمریکا، باید روزانه ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر رژیمی مصرف کنیم که مصرف خرما میتواند نیازمان را به این میزان از فیبر تامین کند. همچنین گفته میشود، مصرف روزانه یک عدد خرما به حفظ سلامت قوهی بیناییتان در تمام طول زندگی کمک میکند. به علاوه، خرما به عنوان عاملی موثر در محافظت از بدن در مقابل مشکلات ناشی از شب کوری شناخته میشود.
خرما منبع خوبی برای انواع ویتامینها و مواد معدنی به شمار میرود. همچنین به عنوان منبع خوبی برای انرژی، قند، و فیبر شناخته میشود. مواد معدنی ضروری بدن نظیر کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیوم و روی را نیز میتوان با مصرف خرما تامین نمود. به علاوه، خرما حاوی ویتامینهایی نظیر تیامین، نیاسین، اسید فولیک، ویتامین A و ویتامین K است.
خواص خرما برای سلامتی
۱. رفع یبوست
غالبا خرما را جزء مواد خوراکی ملین طبقهبندی میکنند. به همین دلیل، افراد مبتلا به یبوست میتوانند مرتبا از این میوه استفاده کنند. برای بهرهمندی حداکثری و مطلوب از این خواص خرما بهتر است آن را یک شب در آب بخیسانید، سپس هنگام صبح، وقتی ترکیب آب و خرما شکلی مانند شربت به خود گرفت، آن را میل کنید؛ به این ترتیب، میتوانید بهترین نتیجه را از آن بگیرید. خرما دارای مقادیر بالایی از فیبر محلول است که برای افزایش سطح سلامت دستگاه گوارش و حرکت راحتِ غذاها در مجاری گوارشی و در نتیجه، تسکین علائم یبوست بسیار ضروری است.
۲. افزایش سلامتی و استحکام استخوانها
وجود مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی در خرما، این میوهی مغذی را به اَبَر خوراکی مفیدی برای استحکام استخوانها و مبارزه علیه بیماریهای دردناک و ناتوانکنندهای نظیر پوکی استخوان تبدیل کرده است. خرما حاوی سلنیوم، منگنز، مس و منیزیوم است که همگی برای رشد، استحکام و حفظ سلامتی استخوانهای افراد بسیار ضروری هستند؛ به ویژه برای افرادی که وارد دوران سالخوردگی میشوند و استخوانهایشان به تدریج ضعیف میشود. بنابراین، با مصرف خرما استخوانهایتان را تقویت کنید!
۳. درمان اختلالات روده
به اعتقاد برخیها، نیکوتین موجود در خرما برای درمان بسیاری از انواع اختلالات روده مفید است. مصرف مداوم خرما به مهار رشد موجودات مضر و ناسالم کمک میکند، و بنابراین باعث رشد باکتریهای مفید در روده میشود. خرما به حل مشکلات گوارشی کمک میکند، زیرا حاوی فیبرهای محلول، غیر محلول، و همچنین اسیدهای آمینهای است که میتوانند باعث هضم غذاها و کارآمدی فرایند گوارش شوند؛ به این معنی که در مجاری گوارشی مواد مغذی بیشتری جذب و برای استفادهی بدن وارد جریان خون میشوند.
۴. رفع کمخونی
خرما سرشار از مواد معدنی است که میتواند برای بسیاری از مشکلات سلامتی مفید باشد، ولی وجود مقدار بالای آهن در خرما باعث شده است این میوه برای افراد مبتلا به کمخونی به مکمل غذایی کاملی تبدیل شود. میزان بالای آهن میتواند کمبود مادرزادی این ماده را در بیماران مبتلا به کمخونی جبران کند، انرژی و قدرت بدن را افزایش دهد، و همزمان باعث کاهش احساس خستگی و سستی شود.
۵. کاهش آلرژی (حساسیت)
یکی از جالبترین نکات در مورد خواص خرما ، وجود گوگرد ارگانیک در آن است. گوگرد مادهای نیست که معمولا بتوان آن را در همهی مواد خوراکی پیدا کرد؛ با این حال، دارای فواید قابل توجهی برای سلامتی است، از جمله کاهش واکنشهای آلرژیک و آلرژیهای فصلی. بر اساس یافتههای مطالعهای که در ۲۰۰۲ به عمل آمد، ترکیبات گوگرد ارگانیک میتوانند بر میزان درد و رنج مبتلایان به التهاب فصلی و آلرژیک مخاط بینی تاثیر مثبتی داشته باشد؛ تنها در ایالات متحده تقریبا ۲۳ میلیون نفر به این مشکل دچار هستند. مصرف خرما راه بسیاری خوبی برای کاهش تاثیرات آلرژیهای فصلی است که از طریق اضافه شدن گوگرد به رژیم غذایی صورت میگیرد.
۶. افزایش وزن
همیشه باید خرما را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم تلقی کرد. خرما حاوی قند، پروتئین و بسیاری از ویتامینهای ضروری است. اگر خرما را با پورهی خیار نوش جان کنید، میتوانید وزنتان را به حد طبیعی برسانید و به جای تحمل لاغری به تناسب اندام برسید. یک کیلوگرم خرما حاوی تقریبا ۳۰۰۰ کالری است، و میزان کالری موجود در خرما برای تامین نیاز روزانهی بدن انسان کافی است. اگر نحیف و لاغر هستید و قصد دارید وزنتان را بیشتر کنید، یا میخواهید برای جلب توجه دخترها ماهیچههایتان را بزرگتر کنید، یا به علت ابتلا به مشکلات جسمانی و بیماریهای خطرناک بدنتان ضعیف شده است، به خوردن خرما نیاز دارید!
۷. افزایش انرژی
خرما سرشار از قندهای طبیعی نظیر گلوکز، فروکتوز، و ساکارز است؛ بنابراین، به عنوان یکی از تنقلات عالی و کاملی شناخته میشود که به سرعت انرژی بدنتان را افزایش میدهند. بسیاری از آدمهای سراسر دنیا برای رهایی از احساس خستگی یا سستی و به عنوان خوراکی و تنقلات بعد از ظهر خرما نوش جان میکنند.
۸. حفظ سلامتی دستگاه عصبی
ویتامینهای موجود در خرما، این میوهی شیرین را به عامل ایدهالی برای تقویت عملکرد و سلامتی دستگاه عصبی تبدیل کرده است. پتاسیم یکی از مواد اصلی و اولیه برای افزایش سطح سلامتی و قدرت واکنش دستگاه عصبی است، و همچنین سرعت و آمادگی فعالیتهای مغزی را بهبود میبخشد. بنابراین، خرما به عنوان منبع غذایی فوقالعاده برای آدمهایی تلقی میشود که یا پا به سن گذاشتهاند و دستگاه عصبیشان کند و فرتوت شده است، یا آن دسته از آدمهایی که میخواهند ذهن باز و هشیاری داشته باشند.
منبع:/https://bazdeh.org
برچسب: ،